%PM, %17 %600 %2015 %13:%febr.

Ezért szeretjük és áruljuk az XPS habot 

Olcsósága mellett ezért is szeretjük: A polisztirol nem tűzveszélyes, nem tartalmaz semmiféle, az egészségre káros, rákkeltő anyagot.

Sosem táplált tüzet Magyarországon a polisztirol hőszigetelés és ez még mindig az egyik legelterjedtebb, költséghatékony és biztonságos szigetelő megoldás – állítja Kruchina Sándor, az épületek speciális hőszigetelésben piacvezető Austrotherm Kft. szakértője. 
Újabb, szigorú vizsgálatoknak vetették alá a polisztirol alapú homlokzati hőszigetelő anyagokat, s ismét bebizonyosodott, hogy nem továbbítja a tüzet. A hazai tűzterjedési vizsgálati rendszer egyébként Európában az egyik legszigorúbb. Az újabb vizsgálati eredmények is azt igazolják, hogy a polisztirol hőszigetelő anyaggal készülő, B tűzvédelmi besorolású hőszigetelő rendszer nagy vastagságban, extrém tűzterhelés mellett is biztonságos.
A bevizsgált és engedélyezett polisztirol lappal szerelt hőszigetelő rendszerek, a kivitelezési előírások betartása mellett, 10 emelet magasságig biztonsággal alkalmazhatók. Nem tartalmaznak semmiféle, az egészségre káros, rákkeltő anyagot. Az előírások szerint, az ilyen rendszereknek 45 percig kell a tűznek ellenállniuk – olvasható az Austrotherm közleményében.
Ennyi idő pedig bőven elég, hogy a tűzoltók a helyszínre érjenek és megkezdjék az oltást. Évente mintegy nyolc millió négyzetméternyi felületet borítanak polisztirollal Magyarországon (német nyelvterületen ez eléri az 50 millió négyzetmétert), s ezzel a leggyakrabban alkalmazott homlokzatszigetelő anyag szerte a világban – mondta Kruchina Sándor.
(Forrás: Világgazdaság Online)

Read 1873 times